Jobbar

Jag har inte så mycket att skriva om just nu då jag jobbar om dagrna och är inte i stallet förän på kvällarna.. Men ska försöka komma på något roligt inlägg nu när jag inte har några kunder! Ni får nöja er med en bild gammal bild på Gollum, det där var bland den första tävlingen jag gjorde med honom ;) Linn Ingvarsson har även redigerat den. Ni hittar henne HÄR!

Träning

Ikväll ska jag till Anki Almlöf på dressyrträning. Hon var lagledare för KRT's DIV 3 lag i ponny förra sommaren, hon är riktigt duktig och jag trivs jätte bra med att träna för henne. Hon är väldigt lugn och ger verkligen toppen råd! Jag tror nog att jag kör på min röda outfit eller så blir det bara en vanlig svart. Det återstår och se! Julia Persson blir alla fall med och hon tror jag skulle ta med kameran, vilket betyder toppen bilder! ;)

Hiss

Jag har nu provat olika Schampo sorter och lädertvålar men har inte riktigt blivit nöjd med något.. Det är viktig för mig att ha ett schampo till Gollum som verkligen tar bort alla fläckar! Det är också viktig för mig att ha en lädertvål som funkar bra så man inte behöver sitta med en hård borste och skrubba så skiten ska försvinna. För några veckor sen var jag till Karlstad och åkte in till Hööks för att köpa schampo och lädertvål och då provade jag på märket Windsor. Jag vart verkligen jätte nöjd av båda men speciellt av lädertvålen som var kanon bra, man behövde bara stryka på och sen ta en handduk och torka bort så försvann skiten bort, även väldigt bra för det håller lädret i god kontition. Schampot var även det också bra det blir lödrigt och tar bort fläckarna men det som är lite sämre med det är att det är som vatten så det är inte så tjockt så om man tar mycket i handen kan allt rinna bort.. MEN fläckarna försvann och annars är jag väldigt nöjd med båda sakerna!


Gramantygel

Gramantygel hjälper till att få hästarna i rätt form och man ska använda den försiktig. Man fäster gramanen mellan benen i sadelgjorden eller på sidan och låter den löpa genom bettringarna och så blir det som samma tygelfattning som på kandar. Alltså så ska man inte sitta och dra i gramanen för att få hästen att kröka på naken, utan man vill få formen genom att dom arbetar med bakbenen och genom ryggen. Jag har aldrig testat gramantygel, men har nu blivit tipsad av min tränare att jag ska införskaffa en som jag kan använda när jag rider ut då Gollum gärna drar upp huvudet och vill springa allt för fort.. Jag är väldigt mjuk i min hand så det ska ju inte skada något, och ska alltså försöka få honom att jobba med hela kroppen och inte få han att kröka på nacken och sen ha han i ett för högt tempo.

Söndag på clinicen

På söndagen så hade jag enkelt att hitta en bra balans från början vilket gjorde det lätt att komma igång med ridpasset. Det gick sjukt bra och vi tränade mycket skänkelvikning som gick kanoners och att sammla upp Gollum i galoppen och tro det eller ej..Det vart en väldigt bra samling och jag är helnöjd! Jag tränade också på att få upp mina händer mera för har en ovana att ha händerna nere vid sadeln.. fyy! och vi tränade mycket temoväxlingar.

Lördag & clinic

På lördagen var det 2 pass på samma dag, först på förmiddagen var det markarbete och på kvällen var det hoppning.
Markarbetet så skulle vi stå upp i traven och galoppen och hitta balansen i oss och inte ta tag i tyglarna och ha balansen där. Sen hade Susanne gjort en bana som var mycket mjukgörande, det var en bomserie på att ställa om hästarna och komma ut i nya varvet och Gollum vart väldigt lydig och mjuk av denna övning. En riktigt bra övning tycker jag!
Hoppningen på kvällen var sjukt rolig! Vi fick först hoppa några hinder och känna hur hästarna var innan vi hoppade en bana. Gollum var otroligt taggad och ville bara hoppa hoppa hoppa! Så jag fick jobba mycket med att försöka få han lite lugn och hålla in honom. Han har ju ingen hoppteknik alls då jag bara hoppt något litet hinder i skogen men inge mer. Så jag var bara nöjd att vi skulle ta oss igenom ridpasset utan några olyckor ;)

Clinic med Susanne Åberg

Nu i helgen var jag på Clinic med Susanne Åberg då vi hade som fokus på ryttarens sits och balans. Det gav otroligt bra resultat för mig och Gollum då jag har väldigt svårt med min vänstersida. Under dagen kommer det komma upp inlägg om varje dag för sig.
Fredagen började dressyrpasset med att Susanne longerade Gollum och mig utan tyglar eller stigläder så jag fick hitta balansen själv och då kom sitsen rätt automatiskt, jag gjorde övningar med armarna mycket i trav och galopp. Genom att jag fick en korrekt sits så gick det änu bättre sen när jag red utan att bli longerad och det vart en jämn takt. 

På kvällen hade vi teori då det också var fokus på ryttarens balans. Vi fick sitta på en boll och försöka hålla balansen samtidigt som vi höll i ett par tyglar, en väldigt bra träning för man såg väldigt tygligt att man kan ta balansen i tyglarna om det bli vingligt ibland. Vi gjorde även flera övningar med bollen.
Jag fick tyvärr inga bilder från fredagen så det får bli en bild på Gollum i ett stall han stod i så får ni mer bildbomb senare!

Nystart!

Nu har jag änligen fått hjälp med att fixa min blogg så nu har jag mera motivation till bloggning än vad jag hade förut. Det är Rebeca Fransson som hjälpt mig med bloggen och hennes egna blogg hittar ni HÄR!

RSS 2.0